Tort cu cremă şi glazură
PrinteazaTort cu cremă şi glazură din: oua, zahar, faina, vin, frisca, suc de portocala, ciocolata menaj alba, scortisoara, prune, gelatina, sare, praf de copt, frisca.
- 2 oua
- 225 g zahar
- 120 g faina
- 250 ml vin rosu
- 600 ml frisca
- 150 ml suc de portocala
- 50 g ciocolata menaj alba
- scortisoara
- 3 plicuri gelatina
- 1 kg prune
- 2 plicuri gelatina rosie (pentru decor)
- sare
- jumatate lingurita praf de copt
pentru ornat:
- 200 g frisca
- 3 prune
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu 2 linguri de apă fierbinte, 75 g de zahăr şi un vârf de cuţit de sare. încorporezi apoi treptat făina cernută împreună cu praful de copt, torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.
Pregatesti crema: Speli jumătate dintre prune, le cureţi de sâmburi şi le pui într-o cratiţă cu 150 ml vin roşu, 100 g zahăr şi puţină scorţişoară. Le fierbi cu capac, cc 8-10 minute. Pasezi apoi fructele şi laşi piureul să se răcească.
Inmoi gelatina pentru închegat într-o ceaşcă de apă rece, o fierbi apoi pe baie de aburi şi o amesteci cu piureul de prune. Baţi frişca, o amesteci cu ciocolata topită pe baie de aburi şi cu piureul de prune aproape răcit.
Torni crema obţinută peste blatul copt şi dai tortul la frigider pentru 2 ore.
Pregatesti glazura: Speli prunele rămase, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale şi vinul roşu rămas. Adaugi gelatina roşie dizolvată în 2 linguri de suc de portocale şi dai totul într-un clocot.
Dupa ce s-a racit putin, torni glazura peste tort, il dai la rece pentru 30 de minute, apoi il ornezi cu frisca si felii de prune.
Tort cu cremă şi glazură
Pofta buna!