Tort cu blat de cafea din: zahar, faina, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, lapte, ulei, cafea, crema de vanilie. Ingrediente: 2 cesti zahăr 1¾ cesti făină 1¾ ceasca cacao 1 linguriță praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 ouă 1 ceasca lapte ½ ceasca de ulei 1 ceasca […]
Tort cu crema de iaurt cu fructe
PrinteazaTort cu crema de iaurt cu fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, iaurt cu fructe, frisca.
Pentru blaturi:
- 12 ouă
- 12 linguri de zahăr
- 12 linguri de făină
- 3 plicuri praf de copt.
Pentru cremă:
- 2 pahare mari de 350-400 g iaurt cu fructe
- 750 ml frişcă
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Pregăteşti 3 blaturi, fiecare din 4 ouă, 4 linguri făină, 4 linguri zahăr şi 1 plic de praf de copt.
Baţi albuşurile spumă tare, după care adaugi zahărul şi mai baţi puţin. Adaugi treptat făina, amestecată cu praful de copt şi o încorporezi uşor.
Amesteci cu lingura de sus în jos. După ce s-a omogenizat, pui compoziţia într-o tavă mare, la foc puternic, circa 10 minute.
Procedezi la fel, pentru fiecare blat. După ce s-au răcit blaturile, le însiropezi cu sirop făcut din puţină apă şi zahăr.
Pregăteşti crema aşa:
Conţinutul celor 2 pahare de iaurt cu fructe îl baţi împreună cu 300 ml frişcă până se întăreşte compoziţia. împărţi crema în două şi o pui pe primul blat şi pe al doilea blat.
Deasupra, pui frişca rămasă, bătută cu mixerul. Decorezi tortul cu bucăţi de fructe sau cu ciocolată răzuită sau cu orice doriţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Tort cu blat de cafea
Pofta buna!