Tort cu crema de iaurt si visine din: faina, unt, zahar, zahar vanilat, oua, apa, piscoturi, iaurt, frisca, gem de visine, visine, gelatina.
Ingrediente blat:
130 g făină
60 g unt
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
2 linguri apă rece
100 g pişcoturi
Ingrediente cremă:
750 g iaurt
2 linguri zahăr
1 lămâie
300 ml frişcă
200 g gem de vişine
300 g vişine proaspete sau din compot
2 plicuri gelatină (de închegat)
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, zahărul, vanilia, gălbenuşul şi apa rece până obţii un aluat elastic, pe care-l laşi la rece 30 de minute.
Il întinzi apoi într-o formă de tort şi îl coci la foc potrivit 20 de minute.
In acest timp pregăteşti crema: Amesteci iaurtul cu zahărul, coaja rasă de lămâie şi gelatina dizolvată în 200 ml apă rece, apoi topită pe baie de aburi.
Dai această cremă pentru 10 minute la rece, apoi adaugi frişca bătută şi amesteci, însiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apă şi zahăr şi întinzi jumătate din cremă.
Intinzi apoi gemul de vişine, pui vişinele curăţate de sâmburi şi aşezi pişcoturile. Aşezi şi crema de iaurt rămasă, îmbraci tortul cu frişcă, îl decorezi, cu visine si-l dai la frigider pentru 1-2 ore.
Tort de clatite cu crema de ciocolata din: clatite, frisca, cacao, miere, crema de branza, zahar, ciocolata, frisca, alune. Ingrediente: 15 clătite 250 ml frişca lichidă 4 linguri cacao 5 linguri miere 200 g cremă de brânză 100 g zahăr pudră Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie 100 ml frişcă lichidă Pentru servit: 50 g […]
Tort de piscoturi cu crema de lamaie din: piscoturi, lamaie, frisca, zahar. Ingrediente: 6 pişcoturi 1 pahar mic sirop de lamaie 2-3 linguri cremă de lămaie 1 lingură frişcă bătută cu 1 linguriţă de zahăr pudră Mod de preparare: Crema de lămaie se prepară ca şi cea de portocală, din reţeta anterioară, cu deosebirea […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.