Tort cu crema de iaurt
PrinteazaTort cu crema de iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, apa minerala, faina, praf de copt, frisca, iaurt de fructe si intaritor de frisca
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 75 ml ulei
- 75 ml apă minerală
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 500 ml frişcă
- 750 g iaurt de fructe mai gras
- 1 pliculeţ întăritor de frişcă sau gelatină
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o spumă mai groasă şi se deschide la culoare.
Apoi încorporezi treptat uleiul, continuând să mixezi, apoi adaugi şi apa minerală.
Tot treptat, încorporezi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt.
Separat, baţi spumă tare albuşurile, cu un praf de sare. Cu o lingură de lemn, încorporezi uşor albuşurile în amestecul de gălbenuşuri şi torni compoziţia obţinută într-o formă rotundă (28 cm), tapetată cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute, dar înainte să scoţi blatul verifici cu o scobitoare dacă este gata.
Până când blatul se răceşte complet, pregăteşti crema. Mixezi frişca (neapărat să fie rece), iar când începe să se întărească, adaugi întăritorul de frişcă sau gelatina şi continui să mixezi câteva minute.
Dai deoparte mixerul şi adaugi treptat iaurtul de fructe, amestecând uşor cu ajutorul unei spatule.
Când blatul este răcit, îl tai în două părţi egale (dacă doreşti, poţi însiropa cu puţină zeamă de compot), întinzi crema uniform, păstrând puţină cremă şi pentru ornat.
Aşezi celălalt blat deasupra şi ornezi tortul cu crema rămasă.
Dai la frigider cel puţin 30 de minute, să se întărească şi să se răcească crema.
Tort cu crema de iaurt
Pofta buna!