Tort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata din: ciocolata alba, zahar, faina, oua, lapte, unt, suc de lamaie, frisca, bomboane cu nuca de cocos.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 200 g ciocolata alba
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt+10 g pentru tava

pentru crema de lamaie:

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g unt moale
  • sucul a 2 lamai

pentru exterior:

  • 300 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca

pentru decor:

  • fulgi de ciocolata alba
  • bomboane cu nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se separă ouăle. Untul cu ciocolata si laptele se topesc, apoi se adaugă gălbenuşurile şi zahărul. Se pune făina şi apoi spuma formată din baterea albuşurilor.

Se unge forma de tort, se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate, se lasă 5 minute şi apoi se scoate definitiv din foVm| si se lasă la răcit.

Crema de lămâie se prepară la bain-marie, unde se pun ouăle, zahărul şi sucul celor două lămâi. amestecă timp de 15-20 de minute până ce se obţine o cremă spumoasă.

scoate de la aburi, se lasă să se răcorească şi se adaugă untul amestecând la mixer. Se dă la rece până la folosire.

Blatul se taie în două şi se reaşază pe platoul de servire cu crema între foi. Se topeşte ciocolata prin adăugare de frişca fierbinte şi se toarnă peste tort.

Se pun bomboanele şi fulgii de ciocolată cât amestecul este călduţ pentru a face priză. Se dă la rece pentru 2 ore.

Tort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata

Tort_cu_crema_de_lamaie_si_fulgi_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.