Tort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata
PrinteazaTort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata din: ciocolata alba, zahar, faina, oua, lapte, unt, suc de lamaie, frisca, bomboane cu nuca de cocos.
Ingrediente:
pentru blat:
- 200 g ciocolata alba
- 125 g zahar
- 125 g faina
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 200 g unt+10 g pentru tava
pentru crema de lamaie:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 180 g unt moale
- sucul a 2 lamai
pentru exterior:
- 300 g ciocolata alba
- 100 ml frisca
pentru decor:
- fulgi de ciocolata alba
- bomboane cu nuca de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă ouăle. Untul cu ciocolata si laptele se topesc, apoi se adaugă gălbenuşurile şi zahărul. Se pune făina şi apoi spuma formată din baterea albuşurilor.
Se unge forma de tort, se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate, se lasă 5 minute şi apoi se scoate definitiv din foVm| si se lasă la răcit.
Crema de lămâie se prepară la bain-marie, unde se pun ouăle, zahărul şi sucul celor două lămâi. amestecă timp de 15-20 de minute până ce se obţine o cremă spumoasă.
scoate de la aburi, se lasă să se răcorească şi se adaugă untul amestecând la mixer. Se dă la rece până la folosire.
Blatul se taie în două şi se reaşază pe platoul de servire cu crema între foi. Se topeşte ciocolata prin adăugare de frişca fierbinte şi se toarnă peste tort.
Se pun bomboanele şi fulgii de ciocolată cât amestecul este călduţ pentru a face priză. Se dă la rece pentru 2 ore.
Tort cu crema de lamaie si fulgi de ciocolata
Pofta buna!