Tort cu crema de mar
PrinteazaTort cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon, suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara.
pentru blat:
- 300 g faina
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- 5 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 100 g stafide
- 2-3 linguri rom
- 150 g fructe confiate
crema de mar:
- 6 mere acrisoare
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri amidon alimentar
- 100 ml suc de mar
- 100 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare:
Speli stafidele cu apă călduţă, le scurgi pe prosoape absorbante şi le aşezi într-un bol la macerat cu 2-3 linguri de rom, 20 de minute. Separat, pentru cremă, cureţi merele, le tai cubuleţe, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le pui la fiert cu zahărul, sucul de mere şi zahărul vanilat.
Când scade zeama, adaugi scorţişoara măcinată, amidonul, mai laşi, după care dai să se răcească. Freci untul cu zahărul pudră, adaugi pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Adaugi stafidele macerate, cu rom cu tot, şi fructele confiate tăiate bucăţi.
Amesteci totul uşor, torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, la foc potrivit. Laşi să se răcească, tai blatulîn două, pe orizontală, întinzi crema de măr între cele două hiaturi şi o laşi la rece.
Intre timp, prepari glazura. Baţi albuşurile cu zahărul pudră cernut de 2-3 ori şi adăugat treptat în compoziţie. Când glazura devine fermă, adaugi câte puţină zeamă de lămâie şi baţi până când glazura este omogenă şi tare. O torni peste prăjitura rece, o nivelezi cu lama unui cuţit şi aşezi prăjitura la rece până va fi servită.
Tort cu crema de mar
Pofta buna!