Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra
PrinteazaTort cu crema de maracuja si ciocolata neagra din: făină, amidon, zahăr, oua, ciocolata, unt, praf de copt, suc de maracuja, frişcă lichidă, ciocolată neagră.
- 60 g făină
- 40 g amidon
- 50 g zahăr
- 3 ouă
- 100 g ciocolată
- 50 g unt
- un vârf de cuţit praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 100 ml suc de maracuja (2-3 fructe)
- 130 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 50 g unt
Ingrediente pentru decor şi servit:
- 100 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul pentru a obţine o cremă omogenă.
Se amestecă praful de copt, făina şi amidonul şi se adaugă în crema de gălbenuşuri, apoi se toarnă ciocolata topită la bain-marie, se amestecă şi se pun albuşurile bătute spumă.
Se amestecă uşor, se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie şi se coace 20 de minute.
Se lasă la răcit. Blatul se taie în două sau trei şi se aşază cu crema pe platoul de servit.
Se bate frişca, se îmbracă tortul şi apoi se presară ciocolata rasă. Se dă la frigider pentru 3 ore.
Fructele se taie în două, pulpa şi sucul, se pun în mixer şi apoi se strecoară pentru a se înlătura seminţele.
Trebuie să se obţină 100 ml suc care se amestecă apoi cu zahărul şi gălbenuşurile şi se pun la bain-marie.
Se amestecă pe foc aproximativ 15 minute până ce se obţine o cremă groasă. Se scoate de la bain-marie, se pune untul, se amestecă şi se lasă să se răcească uşor.
Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra
Pofta buna!