Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra din: făină, amidon, zahăr, oua, ciocolata, unt, praf de copt, suc de maracuja, frişcă lichidă, ciocolată neagră.

Ingrediente pentru blat:Tort_cu_crema_de_maracuja_si_ciocolata_neagra

  • 60 g făină
  • 40 g amidon
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • un vârf de cuţit praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 ml suc de maracuja (2-3 fructe)
  • 130 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 g unt

Ingrediente pentru decor şi servit:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul pentru a obţine o cremă omogenă.

Se amestecă praful de copt, făina şi amidonul şi se adaugă în crema de gălbenuşuri, apoi se toarnă ciocolata topită la bain-marie, se amestecă şi se pun albuşurile bătute spumă.

Se amestecă uşor, se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie şi se coace 20 de minute.

Se lasă la răcit. Blatul se taie în două sau trei şi se aşază cu cre­ma pe platoul de servit.

Se bate frişca, se îmbracă tortul şi apoi se presară ciocolata rasă. Se dă la frigider pentru 3 ore.

Fructele se taie în două, pulpa şi sucul, se pun în mixer şi apoi se strecoară pentru a se înlătura seminţele.

Trebuie să se obţină 100 ml suc care se amestecă apoi cu zahărul şi gălbenuşurile şi se pun la bain-marie.

Se amestecă pe foc aproxima­tiv 15 minute până ce se obţine o cremă groasă. Se scoate de la bain-marie, se pune untul, se amestecă şi se lasă să se răcească uşor.

Tort cu crema de maracuja si ciocolata neagra

Tort_cu_crema_de_maracuja_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.