Tort cu crema de protocale si crema de afine
PrinteazaTort cu crema de protocale si crema de afine din: oua, zahar, faina, esentă de vanilie, sare, branza dulce, smantana, zahar pudra, protocale, gelatină, dulceaţă de afine, ciocolată amiruie, afine, bomboane divers colorate.
- 8 ouă
- câte 8 linguri zahăr şi fănă
- esentă de vanilie
- 1 parf de sare
Pentru crema 1:
- 300 g brânză dulce
- 300 ml smântână
- 200 g zahăr pudră
- 2 portocale
- 1 plic gelatină
Pentru crema 2:
- 300 g brânză dulce
- 300 ml smântână
- 6-7 linguri dulceaţă de afine
- 1 plic (10 g) gelatină
Pentru sirop:
- 250 ml apă
- 200 g zahar
- esenţă
Pentru decor:
- 100 g ciocolată amiruie
- frişcă
- bomboane divers colorate
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zaharul. Incorporezi treptat gălbenuşurile bătute, esenţa şi fâina cernută.
Coci blatul circa 30 de minute, la foc mediu, în forma tapetată cu hârtie de copt. Pentru sirop, fierbi apa şi zahărul, stingi focul şi pui esenţa.
Pentru crema 1, tai în cubuleţe partea colorată a cojilor de portocale şi le fierbi la foc mic, 15 minute, în sucul portocalelor amestecat cu 100 g zahăr pudră.
Păstrezi 2 linguri pentru decor. Mixezi smântână cu restul zahărului, cu brânza şi coaja de portocală rece.
Incorporezi în cremă gelatina călduţă, preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Pentru crema 2, procedezi ca la prima cremă, dar în loc de coaja de portocală pui dulceaţa de afine. Tai blatul rece în trei foi orizontale.
Montezi tortul în forma în care ai copt blatul.
Aşezi un blat în formă, îl însiropezi, întinzi crema cu afine, din nou blat însiropat, crema de portocale şi acoperi cu blat. Presezi uşor pe toată suprafaţa şi păstrezi tortul la rece 2 ore.
Il îmbraci cu ciocolata topită şi decorezi cu frişcă şi bomboane.
Pofta buna!