Tort cu crema de ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina.

Ingrediente:Tort cu crema de ricotta

  • 1 foaie pandispan cu cacao
  • 100 g cereal, musli
  • 300 g ciocolata menaj

pentru sirop:

  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 4 linguri rom/coniac

pentru crema:

  • 500 g ricotta
  • 100 g smantana
  • 50 g mascarpone
  • 300 g zahar
  • 50 g cacao
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • cateva picaturi de esenta de migdale

pentru glazura:

  • 300 g visine
  • 2 pliculete cu gelatina

 

Mod de preparare:

Prepară siropul pentru blat: fierbe apa cu zahărul maximum zece minute. Adaugă romul. Lasă la răcit. Intr-un vas mizeaza zaharul cu smantana, pana se topeste zaharul. Adauga ricotta, mascarpone, zahar vanilat si esenta de migdale.

Imparte crema in 3 parti. O treime, amestec-o cu cacaua pana se omogenizeaza. Pune într-o tavă blatul de pandişpan, pe care-l însiropezi bine. Deasupra, strat de cremă albă, de 2 cm înălţime. Din loc în loc, pune cremă de cacao, apoi din nou restul de cremă albă.

Torni cerealele, nu foarte egal, amestecate cu ciocolata topită. Dai la rece cel puţin 6 ore, după care intorci prajitura si o decorezi cu visine si gelatina.

Tort cu crema de ricotta

Tort cu crema de ricotta

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu ricotta si mascarpone
  • tort cu crema de ricotta

1 comentariu

  1. Arata cam simandicos tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.