Tort cu crema de ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina.
- 1 foaie pandispan cu cacao
- 100 g cereal, musli
- 300 g ciocolata menaj
pentru sirop:
- 100 g zahar
- 150 ml apa
- 4 linguri rom/coniac
pentru crema:
- 500 g ricotta
- 100 g smantana
- 50 g mascarpone
- 300 g zahar
- 50 g cacao
- 4 pliculete cu zahar vanilat
- cateva picaturi de esenta de migdale
pentru glazura:
- 300 g visine
- 2 pliculete cu gelatina
Mod de preparare:
Prepară siropul pentru blat: fierbe apa cu zahărul maximum zece minute. Adaugă romul. Lasă la răcit. Intr-un vas mizeaza zaharul cu smantana, pana se topeste zaharul. Adauga ricotta, mascarpone, zahar vanilat si esenta de migdale.
Imparte crema in 3 parti. O treime, amestec-o cu cacaua pana se omogenizeaza. Pune într-o tavă blatul de pandişpan, pe care-l însiropezi bine. Deasupra, strat de cremă albă, de 2 cm înălţime. Din loc în loc, pune cremă de cacao, apoi din nou restul de cremă albă.
Torni cerealele, nu foarte egal, amestecate cu ciocolata topită. Dai la rece cel puţin 6 ore, după care intorci prajitura si o decorezi cu visine si gelatina.
Tort cu crema de ricotta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu ricotta si mascarpone
- tort cu crema de ricotta
Arata cam simandicos tortul asta