Tort cu cremă de unt
PrinteazaTort cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri, amidon, lapte, unt si zahar pudra.
Ingrediente:
blat:
- 5 oua
- sare
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1-2 linguri cacao
- 2 lingurite amidon
crema:
- 60 g miez de nuca macinat
- 2 galbenusuri
- 60 g amidon
- 500 ml lapte
- 250 g unt moale
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă cu puţină sare.
Turnaţi în ploaie 75 g zahăr şi zahărul vanilinat. Bateţi gălbenuşurile şi restul de zahăr. Adăugaţi 3 linguri de apă fierbinte
. Adăugaţi aici făina, praful de copt, scorţişoara, amidonul şi praful de cacao, apoi amestecaţi bine. încorporaţi albuşurile spumă.
Turnaţi aluatul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi daţi-l cea 30-35 min. la cuptor.
Scoateţi-l, lăsaţi-l să se răcească peste noapte, apoi tăiaţi-l de două ori pe orizontală.
Amestecaţi într-un vas miezul de nucă, gălbenuşurile, amidonul şi puţin lapte. Daţi într-un clocot.
Lăsaţi crema să se răcească, amestecând din când în când. Bateţi untul cu zahărul pudră cea 10 min. încorporaţi cu lingura crema de nuci rece.
Ungeţi două blaturi cu ceva mai mult de jumătate din cremă, aşezaţi-le unul peste celălalt, apoi aşezaţi şi cel de-al treilea blat.
Imbrăcaţi tortul în crema rămasă şi lăsaţi-l 2 h la rece. Dacă doriţi, îl puteţi orna cu nuci caramelizate.
Tort cu cremă de unt
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu crema de unt