Andive cu Șuncă și Emmentaler din: andive, sunca, branza, unt, faina, nucsoara, pesmet. Acest preparat cald, reconfortant, aduce în prim-plan textura cremoasă a brânzei Emmentaler topite, îmbrățișând suculența andivelor și savoarea șuncii. Perfect pentru seri răcoroase sau când dorești să impresionezi la o cină cu familie și prieteni, acest gratin promite o experiență culinară memorabilă. […]
Tort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata
PrinteazaTort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata din: oua, zahar, nuca de cocos, praf de copt, faina, lapte, budinca de vanilie, zahar vanilat, margarina, fulgi de ciocolata, frisca, intaritor de frisca, bombonele.
pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 1 plic praf de copt
- 3-4 linguri făină albă
pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 7 linguri zahăr
- 400 g margarină
- 50 g fulgi de ciocolată
- 200 ml frişcă
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- bombonele, pentru ornat
Mod de preparare:
Tort cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata: Pregăteşti blatul, baţi albuşurile cu puţină sare până devin spumă, adaugi zahărul treptat până devine bezeaua tare, după care pui nuca de cocos şi făina amestecată cu praful de copt.
Amesteci compoziţia cu grijă, de jos în sus. Tapetezi o tavă rotundă cu hârtie de copt, torni compoziţia în ea, apoi o dai la cuptorul încălzit la 180°C până este gata, după care laşi la răcit.
Pregăteşti crema, pui 400 ml lapte la fiert. Separat, amesteci cu ajutorul mixerului, gălbenuşurile cu zahărul, până se formează o spumă. Adaugi praful de budincă, 2 linguri făină şi 100 ml lapte rece.
Când laptele fierbe, pui compoziţia şi laşi la fiert, amestecând continuu să nu se afume. Când este gata, laşi compoziţia la răcit.
Separat, freci margarina spumă cu mixerul şi adaugi treptat crema.
Pui blatul răcit pe o tavă de tort rotundă, întinzi trei sferturi de cremă şi laşi la rece 2 ore.
Amesteci frişca cu întăritorul, cu ajutorul mixerului, întinzi frişca peste cremă, iar de jur-împrejur acoperi tortul cu cremă.
Cu şpriţul ornezi tortul roată şi presari fulgii de ciocolată. Ornezi deasupra cu bomboane şi flori, după care dai tortul la rece până a doua zi, când îl poţi servi.
Pofta buna!
Ceai de Mușețel cu Cimbru din: flori de musetel, cimbru, apa, miere, lamaie. Ceaiul de mușețel cu cimbru reprezintă o combinație vindecătoare, ideală pentru zilele reci, atunci când ne luptăm cu simptomele neplăcute ale răcelii sau când avem nevoie de un moment de relaxare. Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și antiinflamatoare, în timp […]