Tort cu crema de vanilie

Printeaza

Tort cu crema de vanilie din: oua, indulcitor din stevia, faina, ulei, sare, coaja de lamaie, cacao, lapte, unt, esenta de vanilie, crema de cacao.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 4-5 linguri îndulcitor din stevia
  • 250 g făină
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2-3 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 7 gălbenuşuri
  • 75 g îndulcitor din stevia
  • 2 linguri lapte
  • 250 g unt
  • 2 linguri esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 200 g cremă de cacao Sweet&Safe

 

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi presari îndulcitorul din stevia în ploaie.

Freci gălbenuşurile cu uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză.

Combini făina cu cacaua şi o încorporezi în bezea, amestecând continuu, apoi adaugi, în fir subţire, crema de gălbenuşuri şi coaja rasă de lămâie.

Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Laşi blatul la răcit, apoi îl tai în trei felii egale.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu îndulcitorul din stevia până devin o cremă.

Torni laptele şi amesteci până se omogenizează.

Pui gălbenuşurile pe baie de aburi şi amesteci până când compoziţia se îngroaşă.

Dai deoparte şi laşi crema la răcit.

La final, încorporezi untul la temperatura camerei şi esenţa de vanilie şi amesteci până când crema capătă o consistenţă fină.

Intinzi pe prima felie de blat jumătate din cremă, aşezi a doua felie şi pui restul de cremă şi adaugi ultima felie de blat.

Imbraci tortul în crema de cacao Sweet&Safe şi îl dai la rece câteva ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.