Tort cu cremă de vişine
PrinteazaTort cu cremă de vişine din: ou, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata alba, frisca, esenta de vanilie, compot de visine, cacao, faina.
pentru blat:
- 12 ou
- 12 linguri zahar
- 9 linguri faina
- 6 linguri cacao
- 1 lingurita plic praf de copt
pentru crema 1:
- 500 g ciocolata alba
- 500 ml frisca
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 borcan compot (800 g) visine fara samburi
pentru crema 2:
- 6 oua
- 300 g zahar pudra
- 4 linguri cacao
- 2 linguri faina sau admion
- 200 g unt
Mod de preparare:
Bati 4 albuşuri spumă tare cu 4 linguri zahăr. Incorporezi gălbenuşurile, 2 linguri cacao, 3 linguri făină şi un vârf de cuţit praf de copt.
Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm şi coci blatul 20-25 de minute, la foc mediu. Procedezi la fel pentru celelalte 2 blaturi.
Pentru cremă, fierbi la bain-marie frişca şi ciocolata ruptă în bucăţi, fără să ajungă la temperatura de fierbere.
Adaugi esenţa şi, după ce s-a răcit, păstrezi crema în frigider. După 3 ore, o baţi cu mixerul până devine tare şi spumoasă.
Adaugi vişinele din compot, în prealabil scurse.
Pentru crema de cacao, mixezi ouăle cu făina, cacaua şi zahărul. Pui compoziţia pe baie de abur şi amesteci până se îngroaşă.
După ce se răceşte, o încorporezi lingură cu lingură, în untul frecat spumă. Aşezi un blat pe tavă, îl însiropezi cu zeamă de la compot, îl ungi cu cremă de vişine şi repeţi straturile, apoi acoperi cu blatul rămas.
Acoperi tortul cu crema de cacao şi îl decorezi după imaginaţie. Il consumi după 3 ore, de la rece.
Pofta buna!
Daca-mi dai si mie o felie din tortul asta, promit ca fac si eu
Interesant tortul asta