Tort de crema de zahar ars cu frisca
PrinteazaTort de crema de zahar ars cu frisca din: ouă, zahar pudra, faina, ulei, sare, lapte, zahar coaja de lamaie, smântână pentru friscă.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 1 cană zahăr pudră
- 1 cană făină
- 4 linguri ulei
- sare
Pentru crema de zahăr ars:
- 1 l lapte
- 8 ouă
- 13 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie
Pentru decor:
- 200 g smântână pentru friscă
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albiturile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare. Freci gălbenuşurile cu uleiul.
Presari alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile. Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl întinzi pe pereţi şi laşi deoparte.
Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la temperatura camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul tapetat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul.
Dai la cuptor 35-40 de minute. Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci.
Pofta buna!