Tort cu crema de zmeura si lamaie
PrinteazaO reteta gustoasa de tort cu crema de zmeura si lamaie din: oua, zahar, sare, zahar vanilat, faina, praf de copt, amidon, unt, zmeura, foi de gelatina, frisca, suc si coaja de lamaie, vanilie si branza de vaci.
blat de pandişpan:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 1 praf sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g făină
- 20 g amidon
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 linguriţe unt topit
cremă de zmeură:
- 400 g zmeură congelată
- 4 foi gelatină
- 200 ml frisca
cremă de branză şi lămâie:
- 600 g brânză de vaci grasă
- 180 g zahăr pudră
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- miezul de la un baton de vanilie
ornat:
- 600 ml frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat ouăle cu zahăr, sare şi zahăr vanilat.Se amestecă făina cu amidon şi praf de copt şi se înglobează, alternând cu untul. Se coace într-o formă de tort (0 26 cm), cu fundul tapetat cu hârtie de copt, timp de cca 30 min. Se lasă să se răcească şi se desprinde din formă; se taie pe 3 niveluri.
Se lasă să se decongeleze zmeura, se pasează şi se trece printr-o sită. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece, se storc şi se dizolvă în apă caldă, apoi se înglobează la zmeura pasată. Separat se bate frisca şi se înglobează la compoziţie.
Compoziţia de zmeură se repartizează apoi pe blatul de jos şi se aşază deasupra blatul din mijloc. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră, suc şi coajă rasă de lămâie şi miez de vanilie. Se repartizează pe blatul din mijloc şi se aşază deasupra blatul de sus.
Se dă tortul la frigider 3 ore. Pentru ornat, se bate frisca cu zahăr vanilat şi se îmbracă tortul în această compoziţie. Se mai decorează apoi după fantezie.
Tort cu crema de zmeura si lamaie
Pofta buna!