din ciuperci, ceapa, usturoi, unt, supa de pui, smantana, sare, piper, crutoane. Supa cremă de ciuperci este o rețetă clasică și reconfortantă, cu origini în bucătăria europeană. Ciupercile au fost folosite în alimentația umană timp de mii de ani pentru gustul lor bogat și textura unică. În secolul […]
Tort cu 3 creme de branza si fructe
PrinteazaTort cu 3 creme de branza si fructe din: oua, faina, zahar, praf de copt, branza de vaci, gelatina, dulceata de afine, zahar, iaurt, dulceata de caise, zahar vanilat, lamaie, capsuni, frisca, ananas, piersici.
blat:
- 3 ouă
- 3 linguri făină
- 3 linguri zahăr
- praf de copt
crema
- 600 g brânză de vaci
- 2 plicuri gelatină (de închegat)
- 4 linguri dulceaţă de afine
- 200 g zahăr
- 300 ml iaurt
- 8 linguri dulceaţă de caise
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 300 g căpşuni
- 500 g frişcă
- 1 compot de ananas
- 1 compot de piersici
Mod de preparare:
Tort cu 3 creme de branza si fructe: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaug apoi albuşurile bătute spumă şi încorporezi făina amestecată cu un vârf de cuţit de praf de copt.
Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu margarină şi tapetată cu faină şi o coci la foc potrivit 20-25 de minute.
In acest timp pregăteşti cremele: împărţi brânza în 3 părţi egale şi pui gelatina la înmuiat în 200 ml apă rece. în prima parte de brânză adaug 100 ml iaurt, dulceaţă de afine, 2 linguri zahăr şi 2 linguri frişcă.
In a doua parte de brânză pui 100 ml iaurt, dulceaţa de caise, 2 linguri zahăr şi 2 linguri frişcă, iar cea de-a treia parte de brânză o amesteci cu iaurtul şi zahărul râmase, zahărul vanilat, zeama şi coaja rasă de lămâie şi 2-3 linguri frişcă.
Pui gelatina pe baie de aburi, amesteci 5-6 minute până se topeşte complet, apoi o dai deoparte, o laşi să se răcească puţin şi o împărţi egal în cele trei creme. După ce s-a copt şi s-a răcit blatul îl împărţi în două.
Aşezi o parte de blat în forma de tort sau într-o cratiţă înaltă şi 11 însiropezi cu zeama compotului de ananas. Intinzi crema de afine, pui ananasul tăiat felii, crema cu gem de caise, piersicile tăiate felii, crema de lămâie şi căpşunile feliate.
Acoperi cu a doua parte de blat însiropată tot cu zeama compotului de ananas şi dai tortul la ftigder pentru 4-5 ore. Il scoţi cu grijă pe un platou şi-l decorezi cu frişcă şi fructe.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu crema de branza si fructe