Tort cremos cu capsuni si fulgi de migdale
PrinteazaTort cremos cu capsuni si fulgi de migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, oua, zahar, sare, smantana, branza, portocala, capsuni, fulgi de migdale.
Pentru blat:
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 100 g unt
- 75 g zahăr pudră
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
Pentru crema:
- 200 g smântână grasă
- 100 g brânză cremoasă
- coaja de la 1 portocală
- 100 g zahăr pudră
Pentru decor:
- 200 g căpşuni
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi untul cu zahărul pudră. Separat, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos şi sare. Torni peste compoziţia de unt. Adaugi făina şi praful de copt.
Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr tos şi sare apoi le încorporezi în aluatul de mai sus, amestecând de jos în sus. Intreaga compoziţie o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră şi coaja de portocală până obţii o cremă fină. Separat, baţi smântână până se îngroaşă, apoi amesteci cele două compoziţii. Când blatul este gata, îl tai în două şi-l umpli cu 2/3 din crema de brânză. Deasupra decorezi tortul cu restul de cremă şi fulgi de migdale, iar pe laterale pui bucăţi de căpşuni.
Pofta buna!