Tort cremos cu capsuni si fulgi de migdale

Printeaza

Tort cremos cu capsuni si fulgi de migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, oua, zahar, sare, smantana, branza, portocala, capsuni, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort cremos cu capsuni si fulgi de migdale

Pentru blat:

  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 100 g unt
  • 75 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 200 g smântână grasă
  • 100 g brânză cremoasă
  • coaja de la 1 portocală
  • 100 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 200 g căpşuni
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul pudră. Separat, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos şi sare. Torni peste compoziţia de unt. Adaugi făina şi praful de copt.

Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr tos şi sare apoi le încorporezi în aluatul de mai sus, amestecând de jos în sus. Intreaga compoziţie o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră şi coaja de portocală până obţii o cremă fină. Separat, baţi smântână până se îngroaşă, apoi amesteci cele două compoziţii. Când blatul este gata, îl tai în două şi-l umpli cu 2/3 din crema de brânză. Deasupra decorezi tortul cu restul de cremă şi fulgi de migdale, iar pe laterale pui bucăţi de căpşuni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.