Tort cremos cu ciocolata

Printeaza

Tort cremos cu ciocolata

Ingrediente:Tort cremos cu ciocolata

  • 175 g margarină
  • 150 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 300 g faină
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu nucă de cocos
  • 50 g cocos ras
  • 2-3 linguri gem de caise
  • 400 g frişcă
  • 1 lingură de cacao

 

Mod de preparare:

Se freacă margarina cu zahărul şi un pacheţel de vanilie, apoi se adaugă, pe rând, ouăle.

După aceea, se amestecă cu făina şi praful de copt şi se încinge cuptorul. Aluatul se toarnă în formă tapetată cu făină, apoi cincisprezece batoane de ciocolată se scufundă în aluat, după care se coace timp de patruzeci şi cinci de minute.

În continuare, miezul de cocos se rumeneşte puţin, gemul se încălzeşte până devine mai fluid, apoi se răstoarnă blatul.

Toată suprafaţa se acoperă cu gem de caise, după care se presară nuca de cocos şi se lasă la răcit. Peste frişcă, se adaugă zahărul vanilat şi se amestecă până se topeşte tot zahărul.

Două treimi din frişcă se întind pe blat, iar restul se păstrează pentru ornat.

La sfârşit, peste frişcă se presară cacao, după care se decorează cu restul de frişcăşi trei batoane de ciocolată tăiate felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.