Tort cremos
PrinteazaO reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt.
- 1 cana cafea
pentru blat:
- 3 oua
- 1 pahar de zahar
- 1 pahar cu faina
- 3 linguri cu cacao
- 3 linguri cu ulei
pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 400 ml frisca
- 5 linguri cu zahar pudra
- 10 linguri cu zahar
- 200 ml lapte
- 2 linguri cu amidon
pentru glazura:
- 200 g ciocolata menaj
- 100 g unt
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apa
- 1 lingura cu zahar pudra
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu zahărul. încorporează gălbenuşurile, făina, cacaua şi sare. Toarnă treptat uleiul. Pune compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, 25- 30 de minute.
Bate frişca, trei linguri cu zahăr pudră. Caramelizează zahărul şi stinge cu lapte fierbinte. Amestecă la bain mărie gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, până se îngroaşă. Lasă la răcit. Adaugă frişca, zahărul caramelizat şi albuşurile bătute cu zahăr pudră.
Taie blatul în trei şi însiropează cu cafea, între foi, întinde crema de frişcă. Topeşte ingredientele pentru glazură. După ce s-a răcorit, glazurează tortul şi desorează-l cu friscă.
Tort cremos
Pofta buna!