Tort crocant cu alune

Printeaza

Tort crocant din: ciocolata, unt, fulgi de porumb, alune, gelatina, piersici din compot, iaurt din piersici, frisca, portocala, kiwi, struguri, zahar.

Ingrediente:Tort crocant cu alune

Pentru blat:

  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt
  • 120 g fulgi de porumb
  • 100 g alune

Pentru cremă:

  • 10 foi de gelatină
  • câteva piersici din compot
  • 500 ml iaurt de piersici
  • 75 g zahăr
  • 400 ml frişcă

Pentru decor:

  • 1 portocală
  • 1 kiwi
  • 200 g frişcă
  • 50 g fulgi de porumb
  • struguri

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte fulgii şi amestecă-i cu alunele tocate. Adaugă ciocolata topită împreună cu untul. Amestecă, după care întinde compoziţia într-o formă cu margini detaşabile. Lasă la rece.

Amestecă iaurtul cu zahărul, după care adaugă treptat gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic. Lasă la rece să se întărească. Pune apoi frişca bătută. Toarnă o parte din cremă peste blat. Aşază apoi un strat de felii de piersici.

Acoperă cu resul de cremă. Lasă la rece câteva ore, apoi îndepărtează marginea formei şi decorează cu frişcă, felii de portocală, kiwi, boabe de struguri şi fulgi de porumb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.