Tort crocant cu alune
PrinteazaTort crocant din: ciocolata, unt, fulgi de porumb, alune, gelatina, piersici din compot, iaurt din piersici, frisca, portocala, kiwi, struguri, zahar.
Pentru blat:
- 100 g ciocolată
- 100 g unt
- 120 g fulgi de porumb
- 100 g alune
Pentru cremă:
- 10 foi de gelatină
- câteva piersici din compot
- 500 ml iaurt de piersici
- 75 g zahăr
- 400 ml frişcă
Pentru decor:
- 1 portocală
- 1 kiwi
- 200 g frişcă
- 50 g fulgi de porumb
- struguri
Mod de preparare:
Zdrobeşte fulgii şi amestecă-i cu alunele tocate. Adaugă ciocolata topită împreună cu untul. Amestecă, după care întinde compoziţia într-o formă cu margini detaşabile. Lasă la rece.
Amestecă iaurtul cu zahărul, după care adaugă treptat gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic. Lasă la rece să se întărească. Pune apoi frişca bătută. Toarnă o parte din cremă peste blat. Aşază apoi un strat de felii de piersici.
Acoperă cu resul de cremă. Lasă la rece câteva ore, apoi îndepărtează marginea formei şi decorează cu frişcă, felii de portocală, kiwi, boabe de struguri şi fulgi de porumb.
Poftă bună!