Tort cu afine si blat de pandişpan

Printeaza

Tort cu afine si blat de pandişpan din: frisca, gelatina, lapte, iaurt, zahar vanilat, blat de pandispn, afine.

Ingrediente:Tort cu afine si blat de pandişpan

  • 2 căni de frişcă (2 x 250 ml)
  • 30 g gelatină
  • 150 ml lapte
  • 400 ml iaurt
  • 70 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 blat de pandişpan
  • 0,5 kg afine

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de aburi, până se topeşte în totalitate. Se amestecă iaurtul (la tempera­tura camerei) cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gelatina topită, afinele şi frişca.

Intr-o formă de tort se pune blatul, iar deasupra se întinde com­poziţia de fructe. Se aşază într-un loc rece şi se lasă să întărească.

Tort cu afine si blat de pandişpan

Tort cu afine si blat de pandispan1

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.