Tort cu afine si blat de pandişpan
PrinteazaTort cu afine si blat de pandişpan din: frisca, gelatina, lapte, iaurt, zahar vanilat, blat de pandispn, afine.
- 2 căni de frişcă (2 x 250 ml)
- 30 g gelatină
- 150 ml lapte
- 400 ml iaurt
- 70 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 1 blat de pandişpan
- 0,5 kg afine
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de aburi, până se topeşte în totalitate. Se amestecă iaurtul (la temperatura camerei) cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gelatina topită, afinele şi frişca.
Intr-o formă de tort se pune blatul, iar deasupra se întinde compoziţia de fructe. Se aşază într-un loc rece şi se lasă să întărească.
Tort cu afine si blat de pandişpan
Poftă bună!