Tort cu amidon
PrinteazaTort cu amidon
- 10 albuşuri
- 250 g zahăr
- 100 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară.
Ingrediente pentru cremă:
- 10 gălbenuşuri
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte
- 5 linguri amidon (poţi folosi budincă de vanilie în loc de amidon)
- o margarină
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Amesteci laptele, cele 10 gălbenuşuri, zahărul şi amidonul într-o cratiţă pe care o vei pune pe cuptor (nu pe aburi) şi baţi bine cu telul. Când ce compoziţia s-a strâns, iei cratiţa de pe foc şi adaugi margarina.
Impărţi compoziţia astfel: în prima parte, adică în crema albă, adaugi stafide, iar în cea de-a doua parte pui două linguri de cacao şi bucăţele de ciocolată.
Asamblarea tortului: pui pe o tavă blatul, apoi crema albă şi apoi crema neagră. îmbraci tortul cu frişcă şi-l dai la frigider cel puţin 2 ore.
Pofta buna!
Nu inteleg… cum adica tort cu amidon?