Tort cu ananas si migdale

Printeaza

Tort cu ananas si migdale din: ananas, zahar, faina, oua, unt, drojdie, migdale.

Ingrediente:Tort cu ananas si migdale

  • 12 bucăţi de ananas în sirop
  • 100 g zahăr cubic
  • 100 g zahăr pudră
  • 125 g faină
  • 2 ouă
  • 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 50 g migdale fără coajă

 

Mod de preparare:

Se pun într-o crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se lasă la foc mic să se topească, până când se obţine un caramel gălbui. Intre timp, se ung cu unt mar­ginile unei forme de copt. Se taie ananasul în mici triunghiuri de aceeaşi dimensiune.

Când cara­melul este gata, se varsă în formă astfel încât să se întindă pe fund şi pe margini. Se aşază frumos tri­unghiurile de ananas pe fundul şi marginile tăvii. Se păstrează câte­va bucăţi. Se preîncălzeşte cup­torul la 210° C.

Se topeşte untul, într-o salatieră, se amestecă ouăle cu zahărul pudră. Când se obţine o spumă, se adaugă făina şi drojdia, apoi untul topit şi restul de bucăţi de ananas. Se amestecă bine cu o spatulă.

Se varsă compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 35 de minute. Se scoate prăjitura din cup­tor şi se răstoarnă pe un platou puţin adânc. Se presară deasu­pra migdalele mărunţite. Se lasă la rece. Se serveşte cu o cremă de vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.