Tort cu ananas si migdale
PrinteazaTort cu ananas si migdale din: ananas, zahar, faina, oua, unt, drojdie, migdale.
- 12 bucăţi de ananas în sirop
- 100 g zahăr cubic
- 100 g zahăr pudră
- 125 g faină
- 2 ouă
- 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă
- 1/2 pachet de drojdie
- 50 g migdale fără coajă
Mod de preparare:
Se pun într-o crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se lasă la foc mic să se topească, până când se obţine un caramel gălbui. Intre timp, se ung cu unt marginile unei forme de copt. Se taie ananasul în mici triunghiuri de aceeaşi dimensiune.
Când caramelul este gata, se varsă în formă astfel încât să se întindă pe fund şi pe margini. Se aşază frumos triunghiurile de ananas pe fundul şi marginile tăvii. Se păstrează câteva bucăţi. Se preîncălzeşte cuptorul la 210° C.
Se topeşte untul, într-o salatieră, se amestecă ouăle cu zahărul pudră. Când se obţine o spumă, se adaugă făina şi drojdia, apoi untul topit şi restul de bucăţi de ananas. Se amestecă bine cu o spatulă.
Se varsă compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 35 de minute. Se scoate prăjitura din cuptor şi se răstoarnă pe un platou puţin adânc. Se presară deasupra migdalele mărunţite. Se lasă la rece. Se serveşte cu o cremă de vanilie.
Poftă bună!