Tort cu ananas

Printeaza

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 350 g zahăr tos
  • o conservă de ananas
  • 500 g făină
  • praf de copt
  • o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • 3 ouă
  • două pliculeţe cu zahă vanilinat
  • 130 ml lapte dulce
  • cacao
  • sare
  • frişca
  • sos de vanilie
  • coacăze roşii

 

Preparare:

Ananasul se scoate din cutie şi se pune într-o strecurătoare, într-o cratiţă se topesc 100 g unt, se lasă să se răcească puţin, se presară 100 g zahăr şi se ung pereţii cratiţei cu acest amestec.

Se aşază feliile de ananas în cratiţă, apoi se lasă să se răcească complet.

Intr-un vas se amestecă restul de unt cu zahărul rămas, zahărul vanilat, un praf de sare şi ouăle. Se mixează până când devine ca o cremă, se adaugă pudra de scorţişoară, laptele şi făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt şi două linguri de cacao.

Se mixează, se toarnă peste feliile de ananas şi se nivelează. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se răstoarnă pe un platou. Când s-a răcit complet, se toarnă deasupra sucul de ananas şi se introduce în frigider.

Tort cu ananas

Tort cu ananas.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun acest tort cu ananas. Eu nu am pus coacaze ca nu am gasit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.