Tort cu arahide

Printeaza

Tort cu arahide din: ciocolata neagra, unt, zahar, faina, arahide, oua, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_arahide

pentru blat:

  • 250 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 150 g arahide
  • 4 oua

pentru umplutura si decor:

  • 400 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 200 g arahide

pentru garnisit:

  • 150 g arahide prajite

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se topesc ciocolata si untul într-o crăticioară. Apoi, se trage de pe foc şi se adaugă pe rând zahărul, făina şi ouăle. Se amestecă bine. Se pun arahidele mărunţite şi se amestecă din nou.

Intr-o cratiţă cu pereţi mai înalţi se pune hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se coace 30 minute, apoi se lasă la răcit şi se taie în trei foi.

Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie şi apoi se amestecă cu frişca încălzită şi arahidele fin mărunţite.

Se aşază alternativ hiaturile si crema având grijă să rămână cremă şi pentru exterior, unde se poate pune cu poşul. Arahidele se mărunţesc si, cu mâna, se garniseşte tortul rotindu-l. Se dă la rece pentru 3 ore.

Tort cu arahide

Tort_cu_arahide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.