Tort cu arahide
PrinteazaTort cu arahide din: ciocolata neagra, unt, zahar, faina, arahide, oua, frisca.
pentru blat:
- 250 g ciocolata neagra
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 100 g faina
- 150 g arahide
- 4 oua
pentru umplutura si decor:
- 400 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca
- 200 g arahide
pentru garnisit:
- 150 g arahide prajite
Mod de preparare:
Pentru blat, se topesc ciocolata si untul într-o crăticioară. Apoi, se trage de pe foc şi se adaugă pe rând zahărul, făina şi ouăle. Se amestecă bine. Se pun arahidele mărunţite şi se amestecă din nou.
Intr-o cratiţă cu pereţi mai înalţi se pune hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se coace 30 minute, apoi se lasă la răcit şi se taie în trei foi.
Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie şi apoi se amestecă cu frişca încălzită şi arahidele fin mărunţite.
Se aşază alternativ hiaturile si crema având grijă să rămână cremă şi pentru exterior, unde se poate pune cu poşul. Arahidele se mărunţesc si, cu mâna, se garniseşte tortul rotindu-l. Se dă la rece pentru 3 ore.
Tort cu arahide
Pofta buna!