Tort cu aschii de ciocolata
PrinteazaTort cu aschii de ciocolata din: oua, zahar, cacao, faina, ciocolata, unt.
Pentru blat:
- 10 ouă
- 10 linguri zahăr tos
- 3 linguri cacao
- 7 linguri făină
Pentru crema:
- 3 ouă
- 100 g ciocolată menaj sau 4 linguri cacao
- 250 g unt
- 300 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, timp de circa 20 de minute, apoi adaugi pe rând câte o lingură de cacao, amestecând după fiecare lingură. La fel procedezi şi cu făina.
Amesteci uşor cu albuşurile, care au fost bătute spumă în prealabil. Ungi o formă de tort, o tapetezi cu hârtie, torni compoziţia şi coci la foc potrivit, timp de aproape o oră.
Când s-a răcit, tai blatul în 3 şi pui crema.
Cele 3 ouă întregi le amesteci cu ciocolata rasă sau cu 4 linguri de cacao şi 6 linguri de zahăr pudră, apoi le baţi încontinuu deasupra unei oale cu apă care fierbe, timp de 20-30 de minute, până se leagă bine.
Laşi să se răcească. In acest timp, freci untul spumă şi adaugi restul de zahăr pudră. Amesteci apoi cu compoziţia de cacao, care s-a răcit între timp.
Imbraci tortul în crema oprită dinainte şi îl ornezi cu fructe glasate sau cu frişca ori poţi presăra cacao, peste care pui aşchii de ciocolată.
Tort cu aschii de ciocolata
Pofta buna!
Foarte bun tortul