Tort cu banane
PrinteazaTort cu banane
- 1 blat de tort
- 5 banane
- 1 plic gelatină
- 100 ml vin
- 150 ml suc de mere
- 5 linguri zahăr
- 4 foi de gelatină
- 650 ml frişcă
- 100 g ciocolată
- 24 beţişoare de napolitane
- 1/2 întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un brâu de carton, apoi stropim blatul cu puţin lichior de banane sau coniac, după care îl acoperim cu jumătăţi de banană.
Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zahărul şi plicul de gelatină şi lăsăm să se întărească.
Înmuiem gelatina în puţină apă, apoi batem 400 ml de frişcă cu două linguri de zahăr, apoi adăugăm trei foi de gelatină dizolvate.
Batem bine frişca şi turnăm peste tort, se topeşte ciocolata în 125 ml de frişcăşi adăugăm restul de gelatină topită.
Turnăm ciocolata peste tort şi punem la rece timp de trei ore.
Îndepărtăm inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frişcăşi adăugăm întăritorul.
Pofta buna!