Tort cu bezea si caramel
PrinteazaTort cu bezea si caramel din: blat de tort, gelatina, apa, albusuri, zahar pudra, smantana, ciocolata alba, lapte condensat, lapte.
- 1 blat de tort de cacao
- 5 g gelatină
- 40 ml apă
- 2 albuşuri
- 60 g zahăr pudră
- 250 ml smântână
- 150 g ciocolată albă, tocată
- 150 g lapte condensat
- 100 ml lapte
Ingrediente pentru bezea:
- 2 albuşuri
- 80 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Taie uniform partea de sus a blatului. Decupează o cavitate în interior, lăsând 2 cm de blat până la bază şi pe margini.
Dizolvă gelatina în apă. Din ciocolata, laptele condensat şi lapte, într-o oală de dimensiuni medii, la foc mic, amestecati până când se omogenizează si se obtine o crema pufoasa. Adaugă gelatina şi încorporeaz-o în acest amestec.
Bate albuşurile până se întăresc, apoi adaugă zahărul şi bate până se întăreşte bezeaua. Amestecă cu smântână. Amestecă-le apoi cu crema de lapte călduţă, pana obtineti o spuma de caramel.
Aşază blatul de tort pe un platou. Toarnă spuma caramel înăuntru şi las-o să se întărească timp de 3-4 ore sau peste noapte, la frigider.
Pentru bezea, bate albuşurile spumă. Adaugă treptat zahărul şi bate până se întăreşte bezeaua. Pune-o pe partea de sus a tortului şi arde-o puţin cu o flacără deasupra.
Tort cu bezea si caramel
Pofta buna!
Buna,cred ca de la aceasta reteta lipseste ceva,unde sant ingredientele pt caramel si cum se face? Acolo scrieti ca se face o crema(pe care mai jos o numiti crema de lapte) dar apoi scrieti ca SPUMA DE CARAMEL se toarna in blatul scobit si se tine la rece cateva ore……Deci care-i treaba cu caramelul?Asi fi f. fericita daca mi-ati raspunde .Chiar imi place cum arata si cred ca este bun acest tort……..V. Cucu