Tort cu blat de sampanie
PrinteazaTort cu blat de sampanie din: oua, zahar, vanilie, ulei, sampanie, faina, praf de copt, mascarpone, zahar pudra, vanilie, frisca, cacao.
- 4 ouă
- 150g zahăr
- o linguriţă esenţă de vanilie
- 150 ml ulei
- 170 ml şampanie
- 300 g făină
- o lingură praf de copt
- 250 g mascarpone
- 3 linguri zahăr pudră
- o fiolă esenţă de vanilie
- 100 ml frişcă
- cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi vanilia. Se toarnă şampania si uleiul şi se amestecă. Se adaugă făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă şi presărată cu făină. Se lasă 40 de minute, în funcţie de cuptor, şi se ţine, apoi, să se răcească în tavă. Se taie în trei foi egale. Două se păstrează, iar cea de-a treia se fărâmiţează pentru ornat.
Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul pudră si esenţa de vanilie. Se umplu cele două foi cu cremă. Se unge tortul cu frişcă, apoi se ornează cu firimiturile de blat şi se presară cacao.
Pofta buna!