Tort cu bomboane Raffaello
PrinteazaTort cu bomboane Raffaello din: oua, zahar, unt, faina, ciocolata, iaurt, frisca, lapte, bomboane.
Blat:
- 7 albuşuri mari
- 225 g zahar pudră
- 125 g unt
- 100 g făină de migdale
- 100 g făină
- 1 praf de sare
Cremă:
- 400 g ciocolată albă
- 1/3 cană iaurt gras
- 1/2 cană frişcă
- 1 cană lapte de cocos
- 1-2 plicuri gelatină
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100 g nucă de cocos
- 1 linguriţă esenţă vanilie
Decor:
- 100 ml frişcă lichidă
- 150 g cocos
- 8-10 bomboane Raffaello
Mod de preparare:
Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort şi se unge tava cu puţin ulei. Pentru blat, se bat albuşurile cu sare. Se toarnă zahărul pudră în ploaie, treptat şi se mixează la viteză maximă.
Se încorporează untul topit şi răcit, turnând în fir subţire, apoi făina de migdale şi făina de grâu. Se coc 3 blaturi câte 15-20 minute la cuptorul încins la 180 °C, apoi se lasă la răcit.
Pentru cremă, se pune gelatina la hidratat. Laptele de cocos şi frişca se încălzesc pe baie de abur cu ciocolata albă, până când rezultă o cremă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se încorporează gelatina, ca şi iaurtul scos din frigider de seara, puţină esenţă de vanilie, zeamă de lămâie şi nuca de cocos. Se dă crema la frigider, să se întărească bine.
Se asamblează tortul, se dă la frigider peste noapte, iar a doua zi se îmbracă în frişcă şi se decorează cu nucă de cocos şi Raffaello.
Pofta buna!