Tort cu bomboane Raffaello

Printeaza

Tort cu bomboane Raffaello din: oua, zahar, unt, faina, ciocolata, iaurt, frisca, lapte, bomboane.

Ingrediente:Tort cu bomboane Raffaello

Blat:

  • 7 albuşuri mari
  • 225 g zahar pudră
  • 125 g unt
  • 100 g făină de migdale
  • 100 g făină
  • 1 praf de sare

Cremă:

  • 400 g ciocolată albă
  • 1/3 cană iaurt gras
  • 1/2 cană frişcă
  • 1 cană lapte de cocos
  • 1-2 plicuri gelatină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g nucă de cocos
  • 1 linguriţă esenţă vanilie

Decor:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 150 g cocos
  • 8-10 bomboane Raffaello

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort şi se unge tava cu puţin ulei. Pentru blat, se bat albuşurile cu sare. Se toarnă zahărul pudră în ploaie, treptat şi se mixează la viteză maximă.

Se încorporează untul topit şi răcit, turnând în fir subţire, apoi făina de migdale şi făina de grâu. Se coc 3 blaturi câte 15-20 minute la cuptorul încins la 180 °C, apoi se lasă la răcit.

Pentru cremă, se pune gelatina la hidratat. Laptele de cocos şi frişca se încălzesc pe baie de abur cu ciocolata albă, până când rezultă o cremă.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se încorporează gelatina, ca şi iaurtul scos din frigider de seara, puţină esenţă de vanilie, zeamă de lămâie şi nuca de cocos. Se dă crema la frigider, să se întărească bine.

Se asamblează tortul, se dă la frigider peste noapte, iar a doua zi se îmbracă în frişcă şi se decorează cu nucă de cocos şi Raffaello.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.