Tort cu branza si ananas
PrinteazaTort cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, lapte, branza, budinca, oua, ananas.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 4 linguri lapte
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 pachet budincă de vanilie
- 3 ouă
- 1 cutie ananas rondele
Mod de preparare:
Cerni făina cu zahărul pudră, adaugi untul bucăţi, ouăle, laptele şi frămânţi un aluat omogen. Il pui într-un vas acoperit şi îl laşi la rece 20 de minute.
Intinzi aluatul în foaie şi îl aşezi într-o tavă înaltă, tapetată. Coci un sfert de oră.
Pentru umplutură, baţi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi brânza de vaci, zahărul vanilat, praful de budincă, jumătate din ananas tăiat bucăţi şi omogenizezi totul, încorporezi la final albuşurile bătute spumă tare.
Intinzi crema pe blatiul cald şi mai coci 20 de minute.
Decorezi cu felii de ananas.
Pofta buna!