Tort cu branza si nuci
PrinteazaTort cu branza si nuci din: biscuiti, unt, branza de vaci, sare, dovlecel, nuci, patrunjel, ceapa, porumb, telemea, alune, marar, fulgi de piper rosu.
Pentru blat:
- 400 g biscuiţi săraţi
- 300 g unt
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- sare
- 1 dovlecel
- 100 g nuci
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 fire ceapă verde
- 100 g porumb
Pentru ornat:
- ulei
- telemea de oaie
- alune
- mărar
- fulgi piper roşu
Mod de preparare:
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute.
Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde şi le usuci. Mărunţeşti nucile.
Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul, pătrunjelul, boabele de porumb, nucile amesteci încet. Intinzi peste blat şi nivelezi.
Laşi la frigider 2-3 ore, apoi ornezi cu alune întregi, fire de mărar, picături de ulei, felii subţiri de telemea şi fulgi de piper roşu.
Tort cu branza si nuci
Pofta buna!