Tort cu branza si struguri
PrinteazaTort cu branza si struguri din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, branza, lapte, frisca, gelatina, struguri.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 120 g făină
- 1/2 plic cu praf de copt
Pentru crema:
- 180 g unt moale
- 370 g brânzică de casă
- 180 ml lapte
- 30 g praf de budincă de vanilie
- 120 g zahăr pudră
- 35 g zahăr fin
- 100 ml frişcă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 220 g boabe de struguri
- 10 g gelatină
- 300 ml suc din compot (de struguri)
Mod de preparare:
Pentru blat, bate ouăle cu zahăr. Inglobează făina amestecată în prealabil cu praf de copt. Toarnă amestecul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi coace blatul in cuptorul încins la 180 °C până ce devine auriu.
Desprinde-l din formă şi lasă-l să se răcească.
Dizolvă praful de budincă într-o cantita e mică de lapte. Amestecă restul de lapte cu zahărul şi dă în clocot. Toarnă în fir subţire compoziţia de budincă, amestecând continuu şi fierbe budinca până se întăreşte. Presa ră zahăr vanilat şi lasă să se răcească.
Intr-un bol, bate brânzica de casă cu zahăr. Inglobează treptat untul, apoi adaugă budinca răcită şi frişca.
Pe un platou de tort montează inelul formei de tort. Aşază înăuntru blatul pe care îl acoperi cu compoziţia de brânză. Deasupra aşază boabe de struguri.
Pofta buna!