Tort cu branza si zmeura

Printeaza

Tort cu branza si zmeura din: migdale, ciocolata, zahar, unt, branza, vanilie, gelatina, apa, smantana, smantana pentru frisca, crema de branza, amidon, zmeura, fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort cu branza si zmeura

Pentru blat:

  • 350 g migdale
  • 30 g ciocolată
  • 2 linguriţe zahăr
  • 150 g unt

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 7 g gelatină granule
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri apă
  • 150 g smântână
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • 250 g cremă de brânză

Pentru decor:

  • 1 linguriţă amidon
  • 100 g zahăr
  • 300 g zmeură congelată
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Topeşti untul şi pui migdalele zdrobite, în prealabil. Le laşi pe foc 7-8 minute, până se rumenesc. Adaugi ciocolata ruptă în bucăţi, 2 linguriţe de zahăr şi amesteci până se topeşte ciocolata.

Compoziţia obţinută o pui într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider 30 de minute.

Pentru cremă, amesteci gelatina cu 2 linguri de apă şi o laşi deoparte 20 de minute. Mixezi brânza cu smântână, crema de brânză, untul, esenţa de vanilie şi zahărul. Gelatina o topeşti pe baie de aburi, apoi o adaugi la amestecul de brânză. Baţi smântână pentru frişcă până se întăreşte şi o încorporezi în crema de brânză.

Umplutura o torni peste blatul de migdale şi dai tava din nou la frigider o oră.

Intre timp, pregăteşti glazura. Amesteci zmeura decongelată cu amidonul, zahărul şi le pui la foc mic până când amestecul se îngroaşă. Scoţi pereţii tăvii detaşabile, acoperi tortul cu glazura de zmeură, îl decorezi cu fulgi de migdale şi-l dai la frigider două ore.

 

Tort cu branza si zmeura

Tort cu branza si zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.