Tort cu brânză

Printeaza

O reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni

Ingrediente:Tort cu brânză

aluat fraged: 

  • 125 g făină
  • 75 g unt moale
  • 50 g zahăr

blat: 

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină

umplutură: 

  • 10 foiţe gelatină
  • 250 g zmeură
  • 375 g afine
  • 3 ouă
  • 750 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 3 linguriţe esenţă de lămâie
  • 200 ml frişcă
  • 2 linguri gem de căpşuni

 

Mod de preparare:

Frământaţi ingredientele pentru aluat, în- făşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi spumă ouăle cu 2 linguri de apă călduţă. Turnaţi zahărul în ploaie. Cerneţi făina peste acest amestec, apoi încorporaţi-o.

Puneţi totul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi coaceţi blatul 18 – 20 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească. Intindeţi aluatul fraged pe fundul unei forme rotunde unse cu grăsime, înţepaţi-l cu furculiţa şi coaceţi-l 12-15 minute la aceeaşi temperatură, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Inmuiaţi gelatina. Alegeţi fructele de pădure. Separaţi ouăle.

Amestecaţi brânza, gălbenuşurile, zahărul, 1 linguriţă de esenţă de lămâie. Dizolvaţi gelatina şi încorporaţi-o. Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi şi restul de esenţă, apoi amestecaţi.

Ungeţi aluatul fraged cu gemul de căpşuni. Secţionaţi blatul în două, aşezaţi partea de jos peste gem şi închideţi-l într-un inel de tort.

Aşezaţi crema de brânză, apoi acoperiţi cu al doilea blat si lăsaţi tortul cca. 3 ore la rece.

Tort cu brânză

Tort cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.