Tort cu brânză
PrinteazaO reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni
aluat fraged:
- 125 g făină
- 75 g unt moale
- 50 g zahăr
blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
umplutură:
- 10 foiţe gelatină
- 250 g zmeură
- 375 g afine
- 3 ouă
- 750 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 3 linguriţe esenţă de lămâie
- 200 ml frişcă
- 2 linguri gem de căpşuni
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat, în- făşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi spumă ouăle cu 2 linguri de apă călduţă. Turnaţi zahărul în ploaie. Cerneţi făina peste acest amestec, apoi încorporaţi-o.
Puneţi totul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt şi coaceţi blatul 18 – 20 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească. Intindeţi aluatul fraged pe fundul unei forme rotunde unse cu grăsime, înţepaţi-l cu furculiţa şi coaceţi-l 12-15 minute la aceeaşi temperatură, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Alegeţi fructele de pădure. Separaţi ouăle.
Amestecaţi brânza, gălbenuşurile, zahărul, 1 linguriţă de esenţă de lămâie. Dizolvaţi gelatina şi încorporaţi-o. Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi şi restul de esenţă, apoi amestecaţi.
Ungeţi aluatul fraged cu gemul de căpşuni. Secţionaţi blatul în două, aşezaţi partea de jos peste gem şi închideţi-l într-un inel de tort.
Aşezaţi crema de brânză, apoi acoperiţi cu al doilea blat si lăsaţi tortul cca. 3 ore la rece.
Tort cu brânză
Pofta buna!