Tort cu branză de vaci si fructe
PrinteazaTort cu branză de vaci si fructe
Pentru blat
- 6 ouă
- 175 g zahăr
- 1 zahăr vanilinat
- 120 g făină
- 80 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- 8 foiţe de gelatină
- 4 gălbenuşuri
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 150 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 4 linguri rom (sau 4 picături esenţă de rom)
- 400 ml frişca
- 500 g brânză dulce de vaci
- câte 150 g mandarine şi ananas (cutie)
- 6 linguri gem de coacăze
Preparare:
Incingeţi cuptorul la 175°C. Separaţi ouăle. Bateţi spumă gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilinat. Bateţi gălbenuşurile spumă şi turnaţi zahărul în ploaie. Incorporaţi albuşurile spumă în amestecul cu gălbenuşuri. Cemeţi făina, amidonul şi praful de copt peste amestecul cu ouă şi încorporaţi totul.
Turnaţi amestecul rezultat într-o formă de sufleu (o 26 cm) tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt, apoi întindeţi-l şi uniformizaţi-l. Coaceţi-l circa 35 de minute. După aceea lăsaţi-l să se răcească puţin, răsturnaţi-l şi lăsaţi-l cel puţin 2 ore să se liniştească.
Inmuiaţi gelatina. Amestecaţi gălbenuşurile cu sucul de lămâie, zahărul, zahărul vanilinat şi romul şi bateţi-le spumă deasupra unei băi de aburi.
Scurgeţi gelatina şi încorporaţi-o. Bateţi frişca. în amestecul cu gălbenuşuri încorporaţi mai întâi brânza de vaci, apoi frişca. Scurgeţi fructele. Tăiaţi blatul orizontal. Ungeţi jumătăţile cu câte 3 linguri de gem.
Inchideţi partea de jos într-un inel de tort, încorporaţi fructele şi crema, aşezaţi amestecul format peste blatul de jos şi acoperiţi cu al doilea blat. Lăsaţi tortul cea. 4 ore la rece. Ornaţi cu zahăr pudră şi migdale.
Pofta buna!
As face si eu in tort cu branza. Mi-e pofta de ceva dulce.