Tort cu cacao si rom
PrinteazaTort cu cacao si rom din: lapte, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, amidon, faina, cacao, praf de copt, frisca si rom.
- 125 ml lapte
- 500 g ciocolata amaruie
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 4 oua
- 100 g amidon
- 250 g faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 600 ml frisca lichida
- 6 linguri rom
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175C. Incălziţi laptele. Tocaţi 100 g ciocolată, topiţi-o în lapte, apoi lăsaţi-o să se răcească. 2 Bateţi zahărul şi untul bine. Adăugaţi ouăle pe rând, împreună cu 50 g amidon. Amestecaţi restul de amidon, făina, 1 lingură de cacao şi praful de copt, apoi încorporaţi totul în laptele cu ciocolată.
Turnaţi aluatul rezultat într-o formă rotundă (26 cm), coaceţi-l 1 oră, apoi lăsaţi-l să se răcească. Incălziţi frişca, apoi luaţi-o de pe foc. Tocaţi ciocolata şi topiţi-o în frişca, amestecând continuu. Turnaţi-o în 2 castroane şi lăsaţi-o cea 2 ore la rece. Tăiaţi blatul de trei ori pe orizontală şi stropiţi-l cu rom.
Bateţi ciocolata din castroane cea 1 minut cu telul. Intindeţi jumătate din cremă (1 castron) pe 3 dintre blaturi, aşezaţi-le unul peste celălalt şi finalizaţi cu al patrulea. îmbrăcaţi tortul în crema rămasă şi lăsaţi-l cea 1 oră la frigider. Presăraţi-l cu 2 linguri de cacao şi or-naţi-l cu fulgi de ciocolată.
Tort cu cacao si rom
Pofta buna!
Foarte bun tortul cu rom