Tort cu cacao
PrinteazaTort cu cacao
- 4 ouă
- 10 linguri de apă
- 1 cană de zahăr
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de nucă măcinată
- 1 linguriţă de amoniac stins
Ingrediente crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin, alternativ cu apa, apoi se bate bine până se topeşte zahărul, adăugând făina, nucile şi amoniacul.
La urmă, punem albuşurile bătute spumă. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină la foc potrivit. Crema 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă.
Se fierb apa, zahărul şi cacaoa până se îngroaşă şi se dau la răcit. Apoi se amestecă cu untul frecat spumăşi cu o esenţă de rom.
La final, tăiem blatul în trei foi, ungem cu cremăşi pe margine îl barotăm cu nucă prăjităşi sfărâmată.
Pofta buna!