Tort cu cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu cafea din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, cafea, ciocolata cu cafea, ciocolata neagra, frisca si unt.
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 30 g cacao
- 8 linguri cu faina
- 200 ml cafea
pentru crema:
- 500 g ciocolata cu cafea
- esenta de cafea
pentru glazura:
- 200 g ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, bate spumă albuşurile cu zahărul. Adaugă apa, gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina cernută împreună cu cacaua. Toarnă totul într-o formă tapetată şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Taie pe orizontală când s-a răcit.
Pentru cremă, pune pe foc mic frişca pentru 2-3 minute, apoi adaugă ciocolata şi lasă până se topeşte (nu trebuie să fiarbă!). Când s-a răcorit, adaugă esenţă de cafea. Ţine-o la rece minimum patru ore.
Insiropează blaturile cu cafea şi umple-le cu crema rece şi frecată foarte bine, până a devenit spumoasă. Pentru glazură, pune frişca pe foc mic împreună cu ciocolata şi untul. După ce s-a răcit un pic, toarnă glazura peste tort. Taie-l numai după ce s-a răcit.
Tort cu cafea
Pofta buna!