Tort cu cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu cafea din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, cafea, ciocolata cu cafea, ciocolata neagra, frisca si unt.

Ingrediente:Tort cu cafea

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 8 linguri cu faina
  • 200 ml cafea

pentru crema:

  • 500 g ciocolata cu cafea
  • esenta de cafea

pentru glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, bate spumă albuşurile cu zahărul. Adau­gă apa, gălbenuşurile freca­te cu uleiul, făina cernută împreună cu cacaua. Toarnă totul într-o formă tapetată şi dă la cuptor pen­tru 30-40 de minute. Taie pe orizontală când s-a răcit.

Pentru cremă, pune pe foc mic frişca pentru 2-3 mi­nute, apoi adaugă ciocolata şi lasă până se topeşte (nu trebuie să fiarbă!). Când s-a răcorit, adaugă esenţă de cafea. Ţine-o la rece minimum patru ore.

Insiropează blaturile cu cafea şi umple-le cu crema rece şi frecată foarte bine, până a devenit spumoasă. Pentru glazură, pune frişca pe foc mic împreună cu ciocolata şi untul. După ce s-a răcit un pic, toarnă glazura peste tort. Taie-l numai după ce s-a răcit.

Tort cu cafea

Tort cu cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.