Tort cu capsune si crema alba
PrinteazaTort cu capsune si crema alba din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, crema de branza de vaci, zeama de lamaie, lapte condensat, gem de prune, apa de flori, frisca, capsune, zahar pudra.
pentru baza:
- 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti
- 100 g unt, topit
pentru crema:
- 250 g branza proaspata de vaci
- 300 g crema de branza de vaci
- 6 linguri zeama de lamaie
- 300 ml lapte condensat
- 8 linguri gem de capsune
- cateva picaturi de apa de flori
- 200 ml frisca lichida
- 6 foi gelatina sau 2 plicuri de 10 g
pentru servit:
- 400 g capsune, taiate in doua
- 4 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol larg combină biscuiţii cu untul, apoi întinde amestecul pe baza formei rotunde de 20 cm unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Presează într-un strat uniform şi dă la rece 20 min.Intr-un tocator electric combina branza de vaci si crema, zeama de lamaie si laptele condensat. Combină gemul de căpşune cu apa de flori şi lasă deoparte.
Incălzeşte frişca până când aproape clooteşte şi apoi ia vasul de pe foc şi lasă să se răcorească, astfel încât să fie caldă. Intre timp, înmoaie foile de gelatină în apă rece 4 min. Stoarce excesul de apă şi adaugă foile în frişcă, amestecă pentru a se dizolva complet. Adaugă 2 linguri mari de brânză de vaci şi amestecă pentru omogenizare. Continuă cu restul cantităţilor.
Combină trei sferturi din gem cu crema de gelatină, adăugând apă de flori dacă e necesar. Toarnă crema în formă şi întinde deasupra gemul rămas. Amestecă uşor doar la suprafaţă, cât să obţii efectul de marmorat. Dă la rece cel puţin 6 ore.
Inainte cu 30 min de a servi, presară căpşunele cu zahărul pudră şi lasă deoparte. Aşază tortul pe platoul de servit,aşaza deasupra căpşunele şi serveste imediat.
Tort cu capsune si crema alba
Pofta buna!