Tort cu capsune si frisca
PrinteazaIngrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
Mod de preparare:
Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi.
Cremă:
- 1 plic cremă de vanilie
- 1/2 plic praf de frişcă
Mod de preparare:
Amesteci conţinutul plicurilor cu 300 ml lapte rece şi-l baţi cu mixerul. Siropul îl faci din apă, zahăr şi zahăr vanilat.
Cum asamblezi:
Primul e blatul însiropat, apoi crema şi căpşune întregi sau jumătăţi şi tot aşa şi cu celelalte două felii de blat. Se opreste puţină frişcă cu care realizez florile de deasupra tortului, iar cu restul îmbrac tortul.
Din felii de căpşune mari fac o floare căreia îi pun şi una-două frunze. De jur-împrejur pun pişcoturi de şampanie (le poţi pune unul lângă altul sau mai rare).
Eu tai unul din capete ca să se aşeze bine pe platou şi să nu fie prea înalte faţă de tort. Pe suprafaţa tortului, între pişcoturi, faci cu şpriţul flori din frişca rămasă. Iarna, înlocuiesc căpşunele cu ananas sau piersici din compoturi.
Tort cu capsune si frisca
Pofta buna!