Tort cu capsune si migdale
PrinteazaTort cu capsune si migdale din: oua, zahar, faina, migdale, praf de copt, gelatina, smantana, frisca, capsuni.
- 3 ouă
- 75 g zahăr
- 80 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 50 g migdale măcinate
- 400 g căpşuni
- 6 foi gelatină
- 200 g smântână
- 3 linguri zahăr
- 250 g frişca lichidă
- gelatină roşie de decor
- cireşe în sirop
- 25 g unt
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Pntru blat, gălbenuşurile se mixează cu zahărul. Făina se amestecă cu praful de copt si apoi se cerne peste crema de galbenuşuri. Se adaugă migdalele măcinate pudră.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, amestecând usor. Se unge cu unt şi se presară cu pesmet o formă de tort în formă de inimioâre, se toarnă aluatul şi se coace 25 de minute.
Pentru umplutură, gelatina se înmoaie în apă, căpşunile se transformă în piure care se trece printr-o sită, apoi se amestecă cu smântână si zahărul.
Gelatina se presează de apă, se adaugă un pic de amestec cu smântână, se omogenizează şi apoi se pune peste restul compoziţiei de smântână-căpşune.
Se dă la rece.
După ce se răceşte şi începe să se întărească, se adaugă frişca lichidă bine bătută.
Se taie blatul în două, se pune între blaturi 1/3 din crema cu căpşuni folosind forma de tort în care s-a copt, se acoperă cu gelatina roşie de decor.
Se lasă 3 ore la rece, se scoate şi se decorează marginile cu restul amestecului de căpşuni-smântână-frişcă.
Se ornează cu cireşe din sirop
Pofta buna!