Tort cu capsuni

Printeaza

Tort cu capsuni din: faina, praf de copt, sare, zahar, lapte, frisca, capsuni.
Ingrediente:Tort cu capsuni

  • 280 g faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 3/4 ceasca lapte
  • 1 1/2 ceasca frisca batuta
  • 500 g capsuni taiate in doua

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina.

Intr-un castron mai mare se pun: faina, praful de copt, sarea si zaharul.

Se toarna laptele putin cate putin, doar atat cat sa lege aluatul, se pune aluatul pe planseta infainata si se framanta 1-2 minute, dupa care se toarna in forma pregatita, se coace 12-15 minute si se lasa sa se raceasca.

Se taie blatul copt in doua pe lat.

Jumatatea de jos se unge cu frisca, peste frisca se aseaza capsunile se lasa cateva pentru ornat si se acopera cu cealalta jumatate de blat.

Se unge si aceasta cu restul de frisca si apoi se garniseste cu capsunile ramase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.