Tort cu capsuni si frisca
PrinteazaTort cu capsuni si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, capsuni, gelatina, iaurt, zahar, sirop de fructe, frisca, intaritor de frisca.
- 7 oua
- 9 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
pentru crema:
- 400 g capsuni
- 1 1/2 plic gelatina
- 150 g iaurt
- 100 g zahar
- 5 linguri sirop de fructe
- 600 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
Mod de preparare:
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un pref de sare si zaharul. Adaugi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort, tapetata cu hartie de copt.
Coci blatul la foc mediu, 35 de minute. Scoti din forma blatul copt si il Iasi sa se raceasca pe un gratar. Il tai in 3 foi pe care le suprapui si tai cu grija 4 cercuri, la distanta de 3 cm unul de celalalt.
Pentru crema, inmoi gelatina in siropul rece de fructe, apoi o topesti la bain-marie. Pasezi 250 g fructe si le amesteci impreuna cu zaharul si iaurtul. In crema obtinuta, incorporezi 500 g frisca batuta cu intaritorul si gelatina calduta.
Pui pe platou inelul formei de tort. Asezi in interiorul inelului folie alimentara si pui cercurile 1 si 3 ale primului blat. Umpli cu crema spatiile ramase intre cercuri, apoi asezi cercurile 2 si 4 ale primului blat si pui crema intre ele.
Procedezi la tel pana cand se termina crema si blaturile. Acoperi tortul cu folia si-l pastrezi in frigider 4 ore. Imbraci tortul in crema si il decorezi cu frisca.
Pofta buna!