Tort cu capsuni, zmeura si glazura de ciocolata

Printeaza

Tort cu capsuni, zmeura si glazura de ciocolata din: pudră de cacao, zahăr pudră, unt, oua, făină cu agent de creştere, praf de copt, fulgi de migdale, smântână dulce, zmeură, căpşuni, ciocolata menaj, zahăr fin granulat, lapte.

Ingrediente:Tort cu capsuni, zmeura si glazura de ciocolata

  • 3 linguri pline cu pudră de cacao
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 3 ouă mari, preferabil ecologice
  • 200 g făină cu agent de creştere, cernută
  • 1 linguriţă plină cu praf de copt
  • 1 mână cu fulgi de migdale
  • 200 ml smântână dulce, la cutie
  • 1 mână mare de zmeură
  • 1 mână mare de căpşuni

Pentru glazura de ciocolata:

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 100 g zahăr fin granulat (pentru glazură)
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C/treapta 4 la cel pe gaz. Acoperiţi fundul a 2 forme rotunde pentru tort (cu diametrul de 20 cm) cu câte o bucată de hârtie pergament unsă cu unt.

Frecaţi pudra de cacao cu 4 linguri de apă clocotită, până ce se omogenizează. într-un alt castron, bateţi zahărul cu untul până ce obţineţi o compoziţie pufoasă, adăugaţi crema de cacao, ouăle, făina şi praful de copt.

Amestecaţi bine totul, apoi introduceţi în aluat şi migdalele. Turnaţi compoziţia în mod egal în cele două forme. Coaceţi circa 25 de minute. Când sunt gata, lăsaţi hiaturile să se răcească, apoi scoateţi-le din forme.

Intr-un bol fixat deasupra unui vas cu apă clocotită, topiţi ingredientele pentru glazura de ciocolată. Amestecaţi-le până ce s-au omogenizat bine şi lăsaţi glazura să se răcească.

Bateţi smântână dulce până ce se întăreşte puţin şi îndulciţi-o cu puţin zahăr, după gust. Pentru a nealiza tortul, îndepărtaţi hârtia pergament de pe ambele blaturi.

Dacă doriţi, le puteţi stropi cu puţin vin de Xeres. întindeti frişca peste unul dintre blaturi, iar peste aceasta presăraţi fructele. Aşezaţi deasupra şi celalalt blat şi presaţi-l.

Treceţi un cuţit pe marginea tortului, circular, pentru a netezi compoziţia din interior, şi turnaţi deasupra glazura de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.