Tort cu capsuni
PrinteazaTort cu capsuni
- 80 g unt topit
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 1 plic vanilie
- 60 g făină
- 60 g amidon
- 50 g mac măcinat
Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250 ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 ml suc de vişine şi150 g marţipan
Mod de preparare:
Se face aluatul, se coace în formă rotundăşi, când este rece, se taie în două straturi.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, sucul de lămâie şi gelatina înmuiată, apoi se amestecă cu frişca bătută.
Pe prima foaie, se aşează un strat de căpşuni şi două treimi din brânză.
Se pune a doua foaie, după care crema şi fructele.
Gelatina se amestecă cu zahăr şi suc, apoi se toarnă peste fructe.
Marţipanul se amestecă cu zahărul pudră şi se întind fâşii late cu care se înconjoară blatul.
Pofta buna!