Tort cu cartofi, sunca si branza

Printeaza

Tort cu cartofi, sunca si branza din: cartofi, aluat de paine, branza de vaci, ceapa, sunca afumata, amidon, lapte, ulei, chimen, sare, piper, grasime.

Ingrediente:Tort cu cartofi, sunca si branza

  • 1 kg cartofi
  • 500 g aluat de pâine gata preparat (de la brutărie)
  • 250 g brânză de vaci cu conţinut redus de grăsime
  • 3 cepe
  • 250 g şuncă afumată
  • 1 lingură de amidon
  • 50 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 ml ulei
  • chimen
  • sare
  • piper
  • grăsime pentru tava de copt

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii şi se fierb în apă circa 20 de minute. După ce au fiert, se scurge apa şi se lasă la răcit. Se întinde aluatul de pâine pe o tavă de copt unsă cu grăsime. Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C (ventilator 200 °C).

Se curăţă cartofii de coajă şi se rad într-un bol, apoi se amestecă cu brânza de vaci. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.

Se taie şunca cubuleţe.

Se amestecă ceapa, şunca, amidonul, laptele cald şi ouăle cu uleiul şi se încorporează în masa de cartofi şi brânză de vaci. Se frământă toate ingredientele, până se obţine o masă omogenă.

Se amestecă masa obţinută cu chimen, sare şi piper, după gust, şi se distribuie pe blatul de pâine. Se coace la cuptor circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.