Tort cu cartofi
PrinteazaTort cu cartofi din: cartof, unt degresat, zahar, oua, ulei, ciocolata neagra, faina, cacao,praf de copt,lapte praf, unt,ciocolata alba, lichior crema de whisky, apa calda.
- 1 cartof
- 175 g unt degresat
- 175 g zahar
- 3 oua
- ulei
- 50 g ciocolata neagra
- 175 g faina
- 45 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 3 lingurite de lapte praf
Ingrediente pentru crema:
- 100 g unt
- 250 g zahar sau 150 g zahar pudra
- 100 g ciocolata alba
- 1 lingurita lichior-crema de whisky
- 2 lingurite apa calda
Ingrediente pentru decor:
- 45 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Cureti cartoful, il tai cubulete si il fierbi circa 25 de minute, pana devine moale, apoi scurgi apa si il pasezi fin. Incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi, pe rand, ouale batute, pasta de cartofi si ciocolata topita, amestecand incet.
Presari faina, cacaua si praful de copt si amesteci bine, impreuna cu laptele. Imparti aluatul in doua si il pui in două tavi (de preferat cu fund detasabil) unse cu ulei. Dai la cuptor circa 30 de minute, dupa care lasi blatul la racit.
Pregatesti crema, amesteci untul cu zaharul si cu 2 lingurite apa calda, pana obtii o pasta fina. Adaugi si ciocolata topita, impreuna cu lichiorul si amesteci foarte bine. Pui unul dintre blaturi pe platoul pentru tort, il ungi cu jumatate din crema, apoi il asezi pe celalalt si intinzi restul de crema (in acest caz, dublezi cantitatea de ingrediente pentru crema, daca vrei sa folosesti si pentru decor).
Daca pui crema deasupra, poti folosi doar frisca si frunzulite de ciocolata peptru decor. Desenezi pe o hartie cerata frunze de trifoi. Pui ciocolata topita intr-o punga gaurita la un colt si torni incet pe conturul desenului. O lasi sa se intareasca. Decorezi tortul cu aceste frunze.
Tort cu cartofi
Pofta buna!