Tort cu castane
PrinteazaTort cu castane din: oua, zahar, faina, pesmet, cacao, piure de castane, mascarpone, rom.
Blat:
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 80 g făină
- 2 linguri pesmet
- 2-3 linguri cacao
Cremă:
- 300 g piure de castane
- 200 g mascarpone
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri rom
- 50 ml lapte
- 4 foi gelatină
Decor:
- 100 g ciocolată albă
- 400 g frişcă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- flori decorative
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile bătute, făină, cacao şi pesmet. Se coace într-un vas tapetat cu hârtie de copt, 30 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie în două părţi egale.
Gelatina se înmoaie în puţină apă, se pune într-un ibric cu lapte şi se topeşte la foc mic. Se adaugă piureul de castane amestecat cu mascarpone, zahăr, zahăr vanilat şi rom.
Se asamblează tortul, se dă la frigider 2 ore, apoi se înveleşte în frişcă şi se decorează cu flori.
Pofta buna!