Tort cu ceai
PrinteazaTort cu ceai din: ceai, lapte, ciocolata, unt, migdale, oua, zahar, cacao, creme fraiche.
- conţinutul de la 2 pliculeţe de ceai
- 100 ml de lapte fierbinte
- 150 g de ciocolată neagră (cu 78% cacao)
- 200 g de unt tăiat cubuleţe
- 140 g de migdale măcinate
- 6 ouă separate
- 200 g de zahăr fin
- cacao
- zahăr pudră şi creme fraîche, pentru servit
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung şi se tapetează cu hârtie de copt baza şi lateralele unei forme de tort cu diametrul de 22 cm si fund detaşabil, în asa fel încât hârtia sa iasă din formă cam cu 2,5 cm.
Se amestecă ceaiul în laptele fierbinte. Se topesc împreună ciocolata, untul şi un praf de sare, într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic.
Apoi se adaugă migdalele pisate, urmate de gălbenuşuri şi de laptele cu ceai, cu tot cu frunze. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul fin şi se bat până se întăresc.
Se încorporează albuşurile în amestecul de ciocolată şi se toarnă amestecul în formă. Se coace 30-35 de minute – ar trebui să fie încă puţin moale la interior. Se răceşte complet în formă.
Se scoate cu grijă şi se pune pe un platou. Se presară zahăr pudră şi cacao, apoi se serveşte feliat, cu creme fraîche sau cu smântână dulce.
Pofta buna!